La campanya

La Fundació Ecolec, en la seva aposta pel reciclatge responsable de RAEE (residus d'aparells elèctrics i electrònics), celebra la tercera edició de la #GreenLeague. Com ja sabeu, la correcta gestió de RAEE (residus d'aparells elèctrics i electrònics) és una tasca que implica directament a la participació activa de la ciutadania i per això la Fundació Ecolec porta celebrant en diverses comunitats autònomes espanyoles el seu #GreenWeek, que aquest any ha arribat a la seva quarta edició, i les dues primeres edicions de la #GreenLeague, que han aconseguit informar més de 5.500 empleats i recollir més d'1,5 tones de RAEE entre tots els centres participants en la iniciativa. L'experiència fou molt positiva i comprovem de primera mà l'elevat grau d'implicació de centres de treball, dependències municipals i autonòmiques, així com edificis d'oficines. La tercera edició de la #GreenLeague segueix mantenint una lliga no competitiva d'empreses i institucions que s'uneixen al reciclatge responsable donant suport a l'acció de Responsabilitat Social Corporativa dels seus centres de treball. L'acció es portarà a terme entre finals del mes de novembre i mitjan gener.

La #GreenLeague ha creat una lliga no competitiva d'empreses i institucions que a través dels seus centres de treball s'uneixen al reciclatge responsable

La Fundació Ecolec pretén que en aquesta tercera edició de la #GreenLeague es difonguin els avantatges i la importància de reciclar aparells elèctrics i electrònics per al medi ambient una vegada que aquests quedin inservibles als centres de treball a més de generar una activitat de RSC en empreses i institucions lligada a l'economia circular i la gestió de RAEE. Com sempre, també volem incrementar la conscienciació ciutadana sobre la correcta gestió de RAEE en general i dels punts de recollida existents (punts nets i distribució) en particular.

En aquesta tercera edició, hi haurà algunes novetats respecte a les dues anteriors. Arran de la crisi sanitària provocada per la COVID19, s'eliminarà la presència dels informadors de Fundació Ecolec als centres de treball participants.

Aquests punts informatius i sessions formatives seran substituïts per petites 'píndoles informatives' amb conceptes bàsics sobre el reciclatge de RAEE, que estaran disponibles en aquesta mateixa web a l'enllaç següent. A més, tots els participants rebran vídeo-formacions en matèria de RAEE amb un dels nostres informadors ambientals.

A més, arran de l'excepcional situació de crisi sanitària i econòmica que estem vivint, des de Fundació Ecolec fem una clara aposta per ajudar els que més ho necessiten. D'aquesta manera, els empleats, a més de formar-se en el reciclatge de RAEE, contribuiran amb els seus vells aparells elèctrics i electrònics a donar quilos de menjar al Banc d'Aliments. D'aquesta manera, per cada quilo de RAEE recollit es donarà un quilo de menjar a l'organització esmentada.

La importància i el valor de reciclatge de RAEE

D'aquesta manera, des de la Fundació Ecolec es valora la importància del reciclatge de RAEE per al medi ambient en particular i per a la vida en general, ja que un correcte tractament d’aquests evita efectes nocius per a la salut a més d’un impacte visual negatiu, ja que un dels objectius de la Fundació Ecolec és que es dipositin als llocs aptes per això, com els establiments adherits a la campanya o els punts habilitats per les diferents administracions públiques. Cal tenir en compte que una vegada que els aparells elèctrics i electrònics queden inservibles, desar-los en un calaix o apilar-los en un traster no té cap valor. No obstant això, és importantíssima la funció que compleixen quan es reciclen, ja que poden gaudir d’una nova vida, arribant a reutilitzar-se fins al 99% de les seves peces.

Tots els electrodomèstics estan fabricats amb matèries primeres obtingudes del medi ambient, moltes d’elles no renovables. No obstant això, a través del reciclatge, materials com el coure o l’alumini, poden ser reutilitzats en altres nous productes. D’aquesta manera, es contribueix a donar-los una nova vida i a la preservació dels mateixos, evitant el dany mediambiental que es produeix en l’extracció d’aquests materials necessaris, i un estalvi d’energia. Fins a un 70% d’un aparell pot transformar-se en matèries primeres aprofitables, un percentatge bastant elevat per donar vida i no restar-la al medi ambient.

Compartir: